ONS welzijn

ONS welzijn is per 1 januari 2016 de organisatie voor welzijn in de regio Noordoost Brabant. Zij zijn ontstaan uit een fusie tussen Aanzet, Rigom, Vivaan en een deel van MEE Noordoost Brabant.

Sociaal Team

Ze werken vanuit sociale teams in buurt of wijk, organiseren allerlei cursussen en activiteiten voor en met burgers en vrijwilligers en zij bieden praktische hulp en ondersteuning in en om uw huis zodat u prettig thuis kunt (blijven) wonen.

In een Sociaal team werken mensen met diverse professionele achtergronden zoals sociaal cultureel werk, maatschappelijk werk, ouderenadvies en leven met een beperking. Ook een wijkverpleegkundige en een WMO-consulent maken deel uit van het team. Als ondersteuning een langere periode duurt, dan is één van de leden van het Sociaal team de vaste contactpersoon.

Sociaal raadsliedenwerk

Sociaal raadsliedenwerk biedt financieel-juridisch advies.

Zo helpen ze u bijvoorbeeld bij:

  • Belastingzaken (aangiftes, belastingaanslagen en voorlopige teruggaven, zorg- en huurtoeslagen)
  • Uitkeringen (bijstand en WIA)
  • Wonen (huur, huurtoeslag)

Als blijkt dat er meer gespecialiseerde dienstverlening nodig is, kunnen zij u doorverwijzen. Bijvoorbeeld naar het Juridisch Loket, het Zorgloket of een advocaat. U kunt bellen of een afspraak maken bij het secretariaat.

Advies en begeleiding

ONS welzijn kan u adviseren en zo nodig begeleiden. Ook als u wat uurtjes vrije tijd over heeft of anderen wilt helpen, kunt u bij ONS welzijn terecht.

Afhankelijk van de eigen situatie en behoeften, maken deze diensten het makkelijk om de thuissituatie zo prettig mogelijk en naar eigen wens in te richten. Denk bijvoorbeeld aan bezoekservice, klussendienst en maaltijdservice aan huis, of juist samen eten op een plek in de wijk. Sommige diensten zijn gratis, en voor anderen vragen ze soms een bijdrage.

U kunt informatie inwinnen bij het Secretariaat van:

ONS welzijn
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
Tel. 088-374 25 25

Website: www.ons-welzijn.nl
e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.